Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

11 Ağustos 2019 Pazar

Ve işte bayram...mübârek ola

Ne çok şey için bayram ediyor insan...

Hani çok acıkır da, çok sevdiği yemeklerin olduğu bir ziyâfet sofrasına kavuşur da "Oh midemiz bayram etsin..." sözleri sevinç ile dökülüverir dudaklarından.
☆☆☆
Sahip olmak istediği ama bir türlü alınamayan, hayallerini süsleyen bir oyuncağı hediye alan yetim çocuğun gözlerindeki bayram sevincini görmenin sürûru, herkese bayram !
☆☆☆
Kurban eti bekleyerek en son yediği bir yıl önceki kurban etinin lezzeti damaklarından gitmeyenler var ya; o lezzeti yeniden yaşamanın beklentisi ile kapısı çalındığında kurban eti bekleyen anne ile arkasından bakan yetim çocukların yüzlerindeki bayram coşkusudur bayram !
☆☆☆
Yıllardır öpüp koklamadığı, bebekliği gözünün önünden hiç gitmeyen evlâdının yıllar sonra bir bayram sabahı ziyâretlerine gelmesindeki mutluluk gözyaşında gizlidir bayram sevinci !
☆☆☆
Hastaya şifâ vesilesi olmak, çıplağı giydirmek, açı doyurmak, mağduru kollamak, biçârenin elinden tutmak, muhtacın ihtiyacını görmek, sevgiye aç olan garip-gurebaya şefkatle yaklaşmaktır bayram !
☆☆☆
Kulun Rabbinin huzuruna kusur dolu ömrü sonunda boynu bükük çıkıp, affa mazhar olduğunu öğrendiği andaki sevinçtir bayram !
☆☆☆

Allah'a yaklaşmak vesilesi olan kurban, kurbiyyetimiz (yakınlık) içün berat ola, rızasını kazanacağımız yollar döşeye, muttakiler arasına dahil ede...! İnşâ'Allah