Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

16 Mart 2019 Cumartesi

"Phobia" ya dair !

İslâmophobia, Turcophobia, Turcophagia !
Bir caninin, manifestosunu üzerine inşâ ettiği üç kavram.

Nedir bu kendine beyaz diyen içi kapkaraların insan ve insanlık ile alıp veremedikleri ?

Sevgi ve nefret, siyah ve beyaz gibi iki zıt kutupta yer alan duygular… biri; su gibi, hava gibi, ekmek gibi… öteki; asit gibi, duman gibi, zehir gibi.

Sevgi ve hoşgörü insan olmanın olmazsa olmazlarından…
☆☆☆
Hidrofobik ve hidrofilik moleküller var hücrelerimizin zar yapısında…"su-sever", "su-sevmez"…öyle insanlar da yok mu ? Temiz yahut pasaklı !

Ruhu kirli, doğduğunda mutâhhar olanı kirletmiş, kirliliği kişiliğinin ayrılmaz parçası olmuş tipolojideki "insanımsı"ya artık insan denemez, çünki insan olma vasfı olan insanlık erdemini kaybetmiştir.
☆☆☆
Nekrofilik böcekler kurtçuklar var, "ceset-sever"ler… bu "leşci" formlar, canlılardan hoşlanmaz leşlerden beslenirler !

Kabil soylu, cani ruhlu, asosyal, nefret çöllerinde avare, sevgi vahasından uzak, iblisin ayak izlerini adımlayan insanımsılar var ki, bunlar yer yüzünü kirleten aşağılıklar !
☆☆☆
Koca Yunus'umuzun sevgi pınarından bîhaber, "yaratılanı yaratandan ötürü" sevememiş, "hayat" denilen mefhumun bağış olduğunun farkındalığı oluşmamış, hayvandan aşağı, ot bile değil, "yakıtı taş ve insan" seviyesini yaşarken mekân edinmiş, sosyopat-psikopat, cani ruhlu insanımsılar insanlık tarihinin yüz karasıdırlar.
☆☆☆
İnsan, her nerede ise orayı ihyâ eder, inşâ eder…

Nekrofil/pedofil/hidrofob/heliofob(ışık sevmeyen, karanlık seven)… yarasa tiyniyetindeki insanımsılar ise isyan, inkâr ve imhâ ederler.

"İnsan"ı anlamamış, hakikâtteki gayesini ve mâ'nâsını idrak edememiş, zihni ve gönlü paslı ve pasaklı, insana/canlıya/çevreye ve doğal dengeye kayıtsız yahut zararlı insan görünümlülerin asrımızdaki varlığı ki; hani post-modern, bilgi-ötesi ve uzay çağını yaşadığı kibri ile 21.yüzyılda boy gösteren medeni(!) insan, dünya insanlığını tehdit ediyor !
☆☆☆
Cehennem de bir süreliğine misafir edilecekler de var, o misafirler için yakıt olacaklar da var !
__________
Fobi (phobi): bir şeyden hoşlanmamak, sevmemek nefret.
Fili (phyli): fobinin zıddı sevmek hoşlanmak.
Faji (phagia): yiyen