Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

26 Nisan 2024 Cuma

Şeytan taşlamak...

"Şeytana külahını ters giydiren”, şeytanın ayak izlerini takip eden, serkeş, mütekebbir, kaypak, fitneci, isyana teşvik eden, insanları birbirine düşüren, ara bozucu, kavga ve münakaşayı tetikleyici, her hayırlı işe burnunu sokarak engellemeye çalışan, güzel ahlâktan hoşlanmayan, kötüyü ve kötülüğü şeytaniliği haklı ve makul göstermeye çalışan insanlar şeytanlaşmış insanlardır, bu tiplerin hedeflerine yönelik her teşebbüs ve plân ise iblisin plânıdır. 

Şeytanın adımlarının takipcileri, onun telkinlerinin uygulayıcıları, şeytanın avanesi ve adamlarıdır.

Cinni şeytanın fısıldamaktan öte yaptırım gücü yoktur, "euzu besmele" çekilince defolup gider de, insan şeytanlar tam tersi... bunlar kötülüğe teşvik ve eyleme dönüştürmek açısından çok daha tehlikelidir !

Şeytanlaşmış insanlar, “aldatmak” için, hep şeytanların metodlarıyla çalışırlar.  Bu tip insan şeytanlardan Allah’a sığınmak, uyanık olmak ve onların propagandalarına kanmamak gerekir. 

Asıl şeytan taşlama, (vesvese veren şeytanın yanı sıra) aklını şeytana kiralamış akıllı(!)lara ve şeytani fikirli şeytanlaşmış insanlara aldanmamak, fırsat tanımamak, imkân vermemek, maskelerini düşürerek gerçek yüzlerini açığa çıkartmak olsa gerek !

Şairlerden bu hususta bir kaç beyit şöyle:

"Olmuş o kadar halk-ı cihan mekrde üstâd
 Kim sâbıka-i şöhret-i şeytan unutulmuş" (Nâbî).
 
"Her kim gurûra meyl ede şeytan-şebîhtir
 Hoş görmemek cihânı be-gāyet kerîhtir" (Hersekli Ârif Hikmet).

"Aybdır âkıle şeytan beni aldattı demek
 Kendi nefsimdir eden nefsime ilkā-yı fesâd" (Nâbî)

"Hicvedersem hâini zâhid günâh ettin deme
Dîn-i İslâm’da sevaptır çünkü şeytan taşlamak" (Şâir Eşref)